30 Συνάντηση Χορωδιών

26/05/2017 10:01Views: 18

Με αφορμή την 153η Επέτειο της Ένωσης της Επτανήσου με την Μητέρα Ελλάδα την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετική εκδήλωση « Η 30η Συνάντηση Χορωδιών» μετά από πρωτοβουλία του Μουσικοφιλολογικού Ομίλου Λευκάδας « ΟΡΦΕΥΣ» και σε συνεργασία με τον Δήμο Λευκάδας και την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας .

Ο χώρος που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ήταν η αίθουσα του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας μετά από ευγενική παραχώρηση της Δ/νσης του Σχολείου και πήραν μέρος : το τμήμα παιδικής και μικτής χορωδίας του Ορφέα, η Χορωδία Μουσικού Συλλόγου Αγρινίου «ΟΡΦΕΥΣ», η Χορωδία της Νέας Χορωδίας Λευκάδας, η Χορωδία της Ι.Μ. Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς και η Χορωδία Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα παιδιά της παιδικής Χορωδίας του Ορφέα που ερμήνευσαν υπό τη διεύθυνση της κ. Περδικάρη Ελένης και στο πιάνο την κ. Σταματοπούλου Σταματίνα. Στη συνέχεια ακολούθησε η Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Αγρινίου «ΟΡΦΕΥΣ» υπό τη διεύθυνση του κ. Βαλεντίν Στεφανώφ και στο πιάνο την κ. Κων/να Κουτσογιάννη. Κατόπιν στην σκηνή ανέβηκε η Χορωδία της Νέας Χορωδίας Λευκάδας υπό τη διεύθυνση της κ. Μαρίας- Κυριακής Αραβανή, στο πιάνο ο κ. Διονύσης Σκλαβενίτης και στα κρουστά οι κ.κ. Βαγγέλης Κοψιδάς και Παναγιώτης Κομεντινός. Ακολούθησαν η Χορωδία της Ι.Μ. Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς υπό την διεύθυνση του κ. Βίκτωρ Γλυκίδη και η Χορωδία του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη υπό την διεύθυνση του κ. Βίκτωρ Γλυκίδη και στο πιάνο η κ. Ελεονώρα Καλαϊτσίδου- Γλυκίδου.

Την εκδήλωση έκλεισε η Μικτή Χορωδία του Μουσικοφιλολογικού Ομίλου Λευκάδας « ΟΡΦΕΥΣ» υπό την διεύθυνση του κ. Κώστα Τζίντζα και στο πιάνο η κ. Φατούρου Μαρία

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Μητροπολίτης Λευκάδας και Ιθάκης κ.κ. Θεόφιλος, ο Βουλευτής Λευκάδας κ. Αθανάσιος Καββαδάς, ο πρώην Βουλευτής & Διοικητής ΟΓΑ κ. Ξενοφών Βεργίνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ. Θεόδωρος Χαλικιάς, ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Κωνσνταντίνος Δρακονταειδής κ.α.