Για δεύτερη χρονιά φέτος πραγματοποιείται η Έκθεση του Εργαστηρίου Κηπουρικής του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Λευκάδας.

26/05/2015 11:56Views: 38

 

EEK1 EEEK4

Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Λευκάδας είναι ένα δημόσιο σχολείο Ειδικής Εκπαίδευσης, το οποίο ανήκει στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας. Φοιτούν σ’ αυτό μαθητές και μαθήτριες 14 – 24 ετών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Το τρέχον σχολικό έτος φοιτούν 15 μαθητές / μαθήτριες.

Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Λευκάδας παρέχει επαγγελματική εκπαίδευση στις εξειδικεύσεις Κηπουρικής και Μαγειρικής. Ωστόσο το Εργαστήριο Φυτικής Παραγωγής και Ανθοκομίας είναι το μόνο που λειτουργεί.

 

Στο εν λόγω εργαστήριο οι μαθητές διδάσκονται τις βασικές εργασίες κηπουρικής: σπορά, φύτευση, μεταφύτευση, πότισμα, εργασίες συντήρησης ενός κήπου, περιποίηση καλλωπιστικών φυτών, βασικές αρχές λαχανοκομίες, ανακύκλωση και κομποστοποίηση.

EEEK3 EEEK 2

 

Σκοπός της παρούσας έκθεσης είναι ν’ αναδειχθεί το εργαστήριο και να γίνει γνωστό στην τοπική κοινωνία το έργο των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους. Μελλοντικές μας βλέψεις είναι η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός του θερμοκηπίου που ήδη υπάρχει στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας, η απόκτηση καλλιεργήσιμης έκτασης για την πρακτική εξάσκηση των μαθητών μας και η άμεση σύνδεση του εργαστηρίου με την τοπική αγορά.

 

Η Διευθηντρια

Φραγκούλη  Χρυσούλα