Γραμματέας Εσόδων σε οφειλέτες: Πληρώστε, αλλιώς κατάσχεση μισθών.

02/04/2013 06:14Views: 35

2012032002075_120826959

«Περάστε στην εφορία σας για τα περαιτέρω», είναι λίγο ως πολύ το μήνυμα του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων προς τους οφειλέτες- μικρούς και μεγάλους- καλώντας τους να εξοφλήσουν τα χρέη τους. Το πρώτο μήνυμα έχει μάλλον ενημερωτικό χαρακτήρα, αν και είναι διάχυτη η «οσμή» της εφαρμογής των προβλεπόμενων μέτρων σε όσους δεν ανταποκριθούν, δηλαδή των κατασχέσεων μισθών, συντάξεων, ενοικίων, καταθέσεων και ακινήτων.

Το ηλεκτρονικό μήνυμα από το ΚΕΠΥΟ έχει ως παραλήπτες περίπου 2,6 εκατομμύρια οφειλέτες και αποστέλλεται με φόντο τα στοιχεία που δείχνουν αφενός αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών κατά περίπου 1,3 δισ. ευρώ αφετέρου ισχνές εισπράξεις σε σχέση με τον ετήσιο στόχο.

Το ηλεκτρονικό μήνυμα στους οφειλέτες

«Αγαπητέ/ή κύριε/α,

Σας ενημερώνουμε ότι από 17.12.2012 είναι πλέον δυνατή η πληρωμή στις Τράπεζες και στα ΕΛ.ΤΑ. των βεβαιωμένων και μη ρυθμισμένων ατομικών οφειλών σας, με τη χρήση της Τ.Ο. (Ταυτότητας Οφειλής). Για την άμεση ενημέρωσή σας σχετικά με τις οφειλές σας, το είδος, το ποσό και τη Δ.Ο.Υ. στην οποία είναι βεβαιωμένες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή στο myTAXISnet «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση» και στη συνέχεια «Στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης» από την αρχική ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Σ. www.gsis.gr ή να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση πατώντας εδώ.

Στο πλαίσιο αυτό και μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά αρχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών την 21/03/2013, διαπιστώθηκαν ληξιπρόθεσμες και μη οφειλές σας. Ιδιαίτερα για τις περιπτώσεις φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο καλείστε όπως προβείτε άμεσα στην τακτοποίησή του.

Επισημαίνεται ότι, εφόσον έχετε ανταπαίτηση κατά του Δημοσίου, θα πρέπει να προσκομίσετε στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. όλα τα σχετικά έγγραφα. Τέλος, σε περίπτωση που έχετε ήδη τακτοποιήσει με οποιονδήποτε τρόπο τις οφειλές σας ή οφείλεται Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. για το οποίο απευθυνθήκατε στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. και βρίσκεται σε εκκρεμότητα , παρακαλούμε να αγνοήσετε την παρούσα.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα σχετικά με τη δυνατότητα ανεύρεσης ή χρήσης της Ταυτότητας Οφειλής μπορείτε να απευθύνεστε στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Συναλλασσομένων Υπουργείου Οικονομικών: 210 480 2552

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Προσοχή : H Τ.Ο. ακολουθεί την οφειλή μέχρι την εξόφλησή της. Μπορείτε να πληρώνετε μέρος ή το σύνολο αυτής κάνοντας χρήση των τρόπων πληρωμής που διαθέτουν οι συνεργαζόμενες με ΥΠΟΙΚ Τράπεζες και ΕΛΤΑ. Για τη συναλλαγή αυτή δεν απαιτείται η τήρηση τραπεζικού λογαριασμού και δεν επιβαρύνεσθε με έξοδα (ΠΟΛ 1212/2012).

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ»