ΔΕΚΤΗ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Β. ΣΤΡΑΓΑΛΙΝΟΥ

31/03/2013 11:58Views: 22

ΝΕΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ο Ν. ΠΕΝΤΕΣΠΙΤΗΣ

Παίρνοντας στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, το Σώμα κλήθηκε να αποδεχτεί την παραίτηση του κ. Βασίλη Στραγαλινού από Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου και να εκλέξει νέο Γραμματέα.

Οι λόγοι της παραίτησης, περιέχονται στην σχετική αίτηση που είχε καταθέσει ο κ. Στραγαλινός στον πρόεδρο του Δ.Σ, σε προηγούμενο Συμβούλιο και είναι οι εξής:

“Σας γνωρίζω ότι παραιτούμε από τη θέση που εξελέγη πρόσφατα του Γραμματέα σε ένδειξη διαμαρτυρίας:

α) για το θεσμικό ατόπημα σας στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ για τα ΤΕΙ να κατεβάσετε τον Αντιπρόεδρο και τον Γραμματέα του προεδρείου από τις θέσεις τους για να καθίσουν άτομα άσχετα του Δημοτικού Συμβουλίου

β) για την μονομερή προσπάθειά σας να τηρείται ο νόμος και ο κανονισμός μόνο από την αριστερή σας πλευρά (αντιπολίτευση) ενώ από την δεξιά σας πλευρά δεν τολμάτε όχι μόνο να ζητήσετε την πιστή εφαρμογή του νόμου, αλλά ούτε καν κοιτάτε, ξεχνώντας ότι είστε πρόεδρος όλων των Δημοτικών Παρατάξεων κι όχι μόνο της πλειοψηφίας.

Πίστεψα στις υποσχέσεις σας και τα ωραία σας λόγια προς το σώμα κατά την εκλογή σας, αλλά άνθρακας ο θησαυρός. Αποδείχτηκε ότι είστε απόλυτα διαποτισμένος από το κατά “Δήμαρχον Ευαγγέλιο”.

Σχολιάζοντας το περιεχόμενο της παραίτησης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ κ. Λευτέρης Αραβανής, ανέφερε σχετικά με το πρώτο σημείο, ότι τα “άσχετα άτομα” που επικαλείται ο κ. Στραγαλινός, ήταν ο βουλευτής, ο Αντιπεριφερειάρχης και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής, οι οποίοι ήταν προσκαλεσμένοι κι έτσι τιμητικά τους έδωσε μια θέση στη συζήτηση. Απαντώντας ο κ. Στραγαλινός είπε ότι έβαλε υποψηφιότητα για Γραμματέας, πιστεύοντας ότι θα συνδράμει στο ρόλο του Προέδρου για να βελτιωθούν κάποια πράγματα στον τρόπο λειτουργίας του Δ.Σ, αλλά αυτό δεν έγινε. Επιπλέον, σχετικά με τον πρώτο λόγο παραίτησής του, τόνισε ότι ο Πρόεδρος θα έπρεπε να βγάλει από τις θέσεις του, τους παράπλευρούς του αντιδημάρχους κι όχι τον Αντιπρόεδρο και τον Γραμματέα.

Πάντως, κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, όπως ο κ. Δρακονταειδής και ο κ. Γεράσιμος Αραβανής, δήλωσαν ότι η ουσία της παραίτησης του κ. Στραγαλινού δεν μπορεί να είναι αυτή που αναγράφεται στην αίτηση. Παρόλα αυτά, ομόφωνα αποδέχτηκε το σώμα την παραίτησή του.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, ακολούθησε ψηφοφορία για την εκλογή νέο Γραμματέα. Εφόσον καμία από τις παρατάξεις τις αντιπολίτευσης δεν πρότεινε κάποιον Δημοτικό της Σύμβουλο, ο κ. Δήμαρχος πρότεινε για τη θέση του Γραμματέα τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Νίκο Πεντεσπίτη. Μετά από ψηφοφορία, νέος Γραμματέας του Δ.Σ ορίστηκε ο κ. Πεντεσπίτης με 26 ψήφους υπέρ και 3 λευκά. Ο ίδιος ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του και όλους όσους τον ψήφισαν.