ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΟΔΕΙΩΝ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΠΕΙΡΩΣΗΣ

19/02/2019 10:15Views: 76

Το πρωί της Δευτέρας 18/02/2019, κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, με επικεφαλής την Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, πραγματοποίησε περιοδεία σε υπηρεσίες στην πόλη της Κέρκυρας.

            Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν το ΙΚΑ Κέρκυρας, την 1η ΤΟΜΥ Κέρκυρας, τη ΔΕΗ, τη ΔΕΥΑΚ, τις Φοιτητικές Εστίες των πρωτοετών φοιτητών και τα Γραφεία της Φοιτητικής Μέριμνας.

            Στο πλαίσιο της περιοδείας διαπιστώθηκε ως σοβαρό πρόβλημα η έλλειψη προσωπικού σε διάφορες υπηρεσίες, η οποία έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην έγκαιρη εξυπηρέτηση και τη διεκπεραίωση των υποθέσεων όσο και στις εργασιακές συνθήκες των εργαζομένων στους χώρους αυτούς.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο ΙΕΚ Κέρκυρας και στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Κέρκυρας, όπου το κλιμάκιο συζήτησε με μαθητές, σπουδαστές και εκπαιδευτικούς.

Αναδείχθηκε ιδιαίτερα το ζήτημα του κτηριακού προβλήματος του σχολικού συγκροτήματος στο Μαντούκι που φιλοξενεί περίπου 1000 μαθητές, σπουδαστές και εκπαιδευτικούς. Η ανέγερση ενός νέου σχολικού κτηρίου με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές που να εξυπηρετεί τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες είναι απολύτως αναγκαία. Επανειλημμένα έχει ζητηθεί από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τα μαθητικά συμβούλια και από την ΕΛΜΕ Κέρκυρας η παρέμβαση του κράτους και του Δήμου, ώστε μέχρι να φτιαχτεί το νέο σχολείο, να λυθούν τα τεράστια προβλήματα  τουυπάρχοντος.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει θέσει πολλές φορές το θέμα των κτηριακών σχολικών εγκαταστάσεων, αλλά και του συγκεκριμένου συγκροτήματος, στο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο. Σε αυτές τι συζητήσεις η Δημοτική και Περιφερειακή αρχή, πέρα από την αναγνώριση της άσχημης κατάστασης και ορισμένα «μπαλώματα» δεν προχωράνε σε άμεσα και δραστικά μέτρα που θα οδηγήσουν στην οριστική επίλυση του προβλήματος.

Οι περιοδείες της Λαϊκής Συσπείρωσης θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες.