ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ  27 ΜΑΙΟΥ 2018  

31/05/2018 14:05Views: 44

 

 

          Οι εκδηλώσεις προς τιμήν της Πολιούχου του νησιού μας πέρασαν   όπως όλα τα ανθρώπινα έργα στην  ιστορία. Η επιτυχία τους ξεπέρασε κάθε προσδοκία.  Ο πήχης της ευθύνης για την πορεία του Συλλόγου ανέβηκε ακόμα πιο ψηλά.

Από νωρίς το Λευκαδίτικο στοιχείο κατακλύζει τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής. Πλήθος κόσμου επώνυμοι και ανώνυμοι παρευρέθησαν στον Εσπερινό. Νέοι και νέες φορώντας τις λευκαδίτικες φορεσιές  πλαισιώνουν την εικόνα,  – πιστό αντίγραφο – της Πεφανερωμένης, η οποία εξήλθε από την Ιερά Μονή, για να παραμείνει στη Λευκαδίτικη Στέγη, προς ευλογία και προστασία όσων την επικαλούνται.

Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε αρτοκλασία με λευκαδίτικο άρτο   από το φούρνο “ΚΑΛΟΣ”.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ευάγγελος Γεωργάκης στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ιερή προσήλωση των Λευκαδίων  στο πρόσωπο της Παναγίας Πεφανερωμένης και στο μοναστήρι.

 

Ακολούθησε η λιτανεία της εικόνας στη Λευκαδίτικη Στέγη και αμέσως μετά το 42ο  παραδοσιακό λευκαδίτικο πανηγύρι.

          Χάρη στην προσφορά των πολλών εθελοντών ανταποκριθήκαμε με επιτυχία και εξυπηρετήσαμε τους πανηγυριώτες μας, τους οποίους ευχαριστούμε για την προσέλευσή τους.

 

Η πατροπαράδοτη λευκαδίτικη φιλοξενία επέβαλε ο χορός να ξεκινήσει με τα χορευτικά των φιλοξενούμενων πολιτιστικών συλλόγων “ΧΟΡΟΠΑΙΓΝΕΙΟ” και “ΟΡΦΕΑΣ” Κολωνού. Ακολούθησε και έλαμψε  το χορευτικό του Συλλόγου μας υπό την έξοχη καθοδήγηση του δασκάλου Πέτρου Μήτσου.

 

Θερμές ευχές σε όλους!