Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΙΡΩΝΕΙΕΣ….

26/09/2017 10:55Views: 41

Προβληματίστηκα πολύ αν θα πρέπει να απαντήσω στα λεγόμενα του Αντιπεριφερειάρχη κ.Χαλικιά

Κι αυτό γιατί πιστεύω ότι ο διάλογος πρέπει να γίνεται στα περιφερειακά συμβούλια η δημόσια, παρουσία πολιτών.

Μετά όμως από ώριμη σκέψη αποφάσισα ότι το ύφος της απάντησης του κ. Χαλικιά δεν μου αφήνει περιθώρια…

Πράγματι κ. Χαλικιά «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί»

Οι ασφαλτοστρώσεις και τα έργα στα πρώτα χρόνια της θητείας σας αφορούν έργα που χρηματοδοτήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2013 από ΣΑΕΠ 022 ενταχτήκαν στον προϋπολογισμό του 2014,εγιναν οι μελέτες και δημοπρατήθηκαν στην δική μου θητεία.

Συγκεκριμένα:

 

1)Συντήρηση Οδικού Δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Λευκάδας προϋπολογισμός 355.004Ε

Δημοπρασία 8/5/2014

ανάδοχος ΕΝΩΤΕΧΝΙΚΗ ΑΤΕ

2)Αντιμετώπιση καταπτώσεων κ έκτακτων αναγκών Π.Ε Λευκάδας προϋπολογισμός 240,000Ε

 

Δημοπρασία 29/7/2014

Ανάδοχος Γ. Μυριούνης ΕΔΕ

 

3) Ασφαλτοστρώσεις συντηρήσεις οδικού δικτύου Π.Ε Λευκάδας προϋπολογισμός 654.960Ε

Δημοπρασία 31/7/2014

Ανάδοχος ΕΝΤΩΤΕΧΝΙΚΗ ΑΤΕ

4)Τεχνικά έργα συντήρησης και οδικής ασφάλειας οδικού δίκτυο Π.Ε Λευκάδας προϋπολογισμός 200.000Ε

Δημοπρασία 26/8/2014

Ανάδοχος Λεωνίδας Δρακάτος ΕΔΕ

 

5) Λειτουργικές επεμβάσεις-αποκαταστάσεις σχολικών κτιρίων Ν. Λευκάδας (χρηματοδότηση ΟΣΚ) προϋπολογισμός 211.000Ε.

 

Οι ασφαλτοστρώσεις στο Νυδρί παραλαμβάνονται στο έργο «Συντήρηση οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε Λευκάδας προϋπολογισμού 355.004Ε.Η σύμβαση με τον ανάδοχο υπογράφτηκε 28/7/2014.

Δυστυχώς δεν εισακούστηκα παρ’ όλες τις αιτιάσεις μου σε σας και στον πρόεδρο της Τ.Κ Νυδριού να γίνουν οι ασφαλτοστρώσεις στο τμήμα Μπολέικα -Δημαρχείο και διασταύρωση δρόμου προς Παλαιοκατούνα  έως βενζινάδικο Βικέντη (όπως είχε προγραμματιστεί) στο δε κέντρο του Νυδριού να γίνουν απλώς μπαλώματα. Αυτό γιατί, όπως ίσως γνωρίζετε, με την αλλαγή του δικτύου ύδρευσης και την ανάπλαση θα αποξηλωθούν πλήρως η άσφαλτος και τα πεζοδρόμια από  Δημαρχείο έως διασταύρωση Παλαιοκατούνας. Αυτές οι ασφαλτοστρώσεις θα μπορούσαν να γίνουν το καλοκαίρι του 2014 δεν τις κάναμε όμως γιατί θα ήταν καταστροφή για τον τουρισμό. Άλλωστε πάντα πίστευα ότι η Διοίκηση έχει συνέχεια. Με ενόχλησε όμως, όταν με πολλούς μήνες καθυστέρηση εκτελέσατε τα έργα αυτά , τα «πλασάρατε» σαν δικά σας. Τότε δεν μίλησα…

 

 

 

Όλα τα παραπάνω μπορεί να τα βρει κάθε καλόπιστος στην Διαύγεια. Όποιος είναι γνώστης της Αυτοδιοίκησης γνωρίζει ότι στην Περιφέρεια ένα έργο χρειάζεται αρκετούς μήνες από την στιγμή της χρηματοδότησης του μέχρι την δημοπράτηση και την συμβασιοποίηση του. Με τις εκπτώσεις από τα παραπάνω έργα χρηματοδοτήθηκαν και νέα έργα. Επίσης, ο καθένας καταλαβαίνει ότι η Περιφερειακή Αρχή και κυρίως οι τεχνικές υπηρεσίες της ΠΕ Λευκάδας παρά την υποστελέχωση τους και την ενασχόληση τους με τα μεγάλα έργα του ΕΣΠΑ, δούλεψαν σκληρά για να ετοιμάσουν μέσα στο καλοκαίρι του 2014 τα έργα αυτά ώστε εσείς να τα βρείτε έτοιμα.

Όσο για τα περί της παρουσίας μου και της «προεκλογικής καμπάνιας» γνωρίζετε ότι όσες φορές απουσίαζα ήταν κυρίως εξαιτίας σοβαρού οικογενειακού προβλήματος (ευτυχώς όμως που ήρθα στο Θιάκι την Κυριακή και είχατε απαρτία). Τα δε τελευταία τρία χρόνια δεν έχω δηλώσει ότι θα είμαι υποψήφιος οπουδήποτε.

Για   την αποπληρωμή της μελέτης του καταφυγίου τουριστικών σκαφών στο Νυδρί σας πληροφορώ ότι οι μελετητές ολοκλήρωσαν την μελέτη με την συμφωνία να εξοφληθούν όταν θα υπήρχαν λεφτά στους κωδικούς. Έτσι κερδίσαμε πολύτιμο χρόνο.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι τα ειρωνικά σχόλια του κ.Χαλικιά (επειδή προσπάθησα να προστατευτώ από την συστηματική απαξίωση ) δεν τον τιμούν σαν αυτοδιοικητικό. Να θυμαται ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αυτό που λέει ο σοφός λαός «Το κύμα σε φέρνει, το κύμα σε παίρνει»

 

Θεόδωρος Βερύκιος -Περιφερειακός Σύμβουλος