Μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής στη Γ’ και Δ’ Δημοτικού

20/08/2014 12:06Views: 16

12493163_PARKO.limghandler

 

Κανόνες ορθής κυκλοφοριακής αγωγής στον δρόμο, στη χρήση του ποδηλάτου, αλλά και στη συμπεριφορά μέσα στο αυτοκίνητο θα διδαχθούν μαθητές Δημοτικού Σχολείου σε ολόκληρη τη χώρα μέσα από πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στην Γ’ και Δ’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου, ξεκινώντας από το σχολικό έτος 2014-15 με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών Δημοτικού Σχολείου σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας σκοπός του προγράμματος είναι:

Ο εμπλουτισμός της γνώσης και η κατανόηση των βασικών κανόνων οδικής κυκλοφορίας, μέσω οπτικού υλικού που θα αναλύει τους κύριους κανόνες οδικής συμπεριφοράς, καθώς και η διανομή έντυπου υλικού με τους κανόνες, αλλά και ασκήσεις και παιχνίδια για την καλύτερη εμπέδωσή τους.

Η βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς μέσα από την πρακτική εξάσκηση των μαθητών σε ένα εικονικό κυκλοφοριακό περιβάλλον. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από ομάδα αστυνομικών και ψυχολόγων.

Ειδικότερα, προβλέπεται η προβολή εντός της διδακτικής αίθουσας μίας παρουσίασης που περιλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες με κύριους κανόνες οδικής συμπεριφοράς (βαδίζοντας και διασχίζοντας τον δρόμο, οδηγώντας ποδήλατο και μέσα στο αυτοκίνητο), μέσα από μια διαδικασία ερωτήσεων-απαντήσεων με τα παιδιά, που θα έχει διάρκεια 20 λεπτών.

Στη συνέχεια και για 15 λεπτά οι μαθητές θα εξασκούνται στο προαύλιο του σχολείου υπό την καθοδήγηση τροχονόμων στους θεωρητικούς κανόνες που προβλήθηκαν νωρίτερα στη σχολική αίθουσα. Επίσης, θα διανέμεται έντυπο υλικό με τους κανόνες που διδάχθηκαν οι μαθητές, καθώς και βραβείο για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

 

 

ΠΗΓΗ: www.tanea.gr