ΟΜΙΛΙΑ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΦΙΛΩΝ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ

02/05/2017 08:19Views: 5

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Απριλίου η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας με κύριο ομιλητή τον Επίκουρο Καθηγητή της Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου, ο οποίος ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση του Σωματείου μας.

Ο κ. καθηγητής με λόγο άμεσο, μεστό και κατανοητό ενημέρωσε μέλη και φίλους του Σωματείου μας, που κατέκλυσαν τον Α΄ Όροφο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας για το περιεχόμενο των πρόσφατων αποφάσεων του ΣτΕ που αφορούν στην Ιερά Μονή Φανερωμένης Λευκάδος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποτέλεσε για όλους μας η εμπεριστατωμένη αναφορά του στο θεσμικό πλαίσιο διοίκησης των Ιερών Μονών της Εκκλησίας της Ελλάδος καθώς και στις δικαιοδοσίες και όρια των επιχώριων Επισκόπων επί αυτών βάσει του Συντάγματος, του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος και των Ιερών κανόνων.

Κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του ανέλυσε λεπτομερώς με νομικά επιχειρήματα την πορεία των γεγονότων τα τελευταία χρόνια αναφορικά με τα θέματα που απασχολούν την Ιερά Μονή Φανερωμένης, την αδελφότητα αυτής αλλά και όλους μας ως ενεργά μέλη της τοπικής Εκκλησίας.

Μετά το πέρας της ομιλίας το σώμα της Γ.Σ. εξουσιοδότησε το Δ.Σ. του Σωματείου μας όπως προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια βάσει του καταστατικού του προκειμένου να στηρίξει την Ιερά Μονή Φανερωμένης Λευκάδος.

Οφείλουμε να εκφράσουμε τις ποίο θερμές μας ευχαριστίες στον καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου για την άρτια ομιλία του καθώς και σε όλους όσους παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους τόσο τον κ. καθηγητή όσο και το Σωματείο μας.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το βίντεο από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση με την ομιλία του καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου.

https://youtu.be/x-waHSQN15I

Από το Δ.Σ.

του Σωματείου Φίλων Ιεράς Μονής Φανερωμένης Λευκάδος