Ο κ. Ξενοφών Βεργίνης απαντά στη Περιφέρεια για το έργο Λιμνοδεξαμενή της Εγκλουβής

21/12/2018 15:46Views: 49

Κύριε Περιφερειάρχη,

            Όπως έγραψα και σε σχετικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στα «Νέα της  Λευκάδας» (αριθ. φύλλου 1514/ 7-12-18) πράγματι χάρηκα και χαίρομαι  γιατί  με ανταπάντησή σας  αναφέρεστε  σε ενέργειες της ΠΙΝ, της οποίας προΐστασθε , προκειμένου να κατασκευασθεί  η λιμνοδεξαμενή Εγκλουβής!

           Όπως έγραψα «το έργο αυτό είναι  έργο πνοής για τον ορεινό  όγκο Εγκλουβής – Καρυάς. Είναι έργο καθαρά αναπτυξιακό- παραγωγικό και περιβαλλοντικό και εξίσου  περισσότερο σημαντικό είναι και  η άλλη λιμνοδεξαμενή στον Άγιο Πέτρο – Ρουπακιά – Βασιλική!

        Τα δύο αυτά έργα μαζί με τους δρόμους, που συνδέουν Εγκλουβή και Καρυά με Άγιο Ηλία  και Χορτάτα αντίστοιχα,  ήταν από τα μοναδικά έργα που αφορούν την ανάπτυξη και την έξοδο από την απομόνωση του ορεινού  όγκου Λευκάδος !

     Τα έργα  αυτά ήταν στο  Πρόγραμμά μου  για την ανάπτυξη της Λευκάδος, κατά τη βουλευτική μου θητεία (2004-2007). Τους δρόμους πρόφθασα να τους υλοποιήσω. Τις λιμνοδεξαμενές, όμως, αν και ολοκληρώθηκαν οι μελέτες και μπήκαν  στο πρόγραμμα   χρηματοδότησης με το ποσό  των 5.650.000€. δεν το πρόφθασα γιατί στις εκλογές, του Οκτωβρίου του 2007 δεν εκλέχτηκα βουλευτής!

       Οι κάτοικοι  των χωριών  θα θυμούνται  τις εργασίες των μελετητών  και τις δικές μου επισκέψεις! Παρακαλώ τους αναγνώστες να διαβάσουν τις σχετικές αποφάσεις  που καταχωρούνται   παρακάτω .

       Επομένως, κ. Γαλιτσάτο   πρέπει  να παραδεχτείτε:

Πρώτον  : ότι τα έργα αυτά  ήταν δικού σχεδιασμού και ενεργειών μελέτης και χρηματοδότησης επί Κυβερνήσεως ΝΔ και δεύτερον ότι χωρίς την υποστήριξη  μελέτης έργο δεν θα μπορούσε να υλοποιήσετε!

   Βέβαια, να επαναλάβω ότι λυπάμαι γιατί οι δύο μελέτες παρέμειναν στα συρτάρια και τα έργα  δεν υλοποιήθηκαν, κατά τη περίοδο 2007-2008! Δηλαδή,  διάστημα πάνω από μια δεκαετία, όπου τα 3 χρόνια  και πλέον είναι της δική σας Κυβερνήσεως και δικής σας περιόδου.