ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

30/03/2013 16:39Views: 23

Ο λαλίστατος κατά τα άλλα κ. Δήμαρχος, δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο στα όσα είπε ο κ. Δρακονταειδής για τις αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας – ηλεκτροφωτισμού. Γιατί να κάνει και τι να πει άλλωστε;

Μα στ’ αλήθεια περίμενε ο κ. Δρακονταειδής να ενημερωθεί το Σώμα από τον Δήμαρχο για ένα τόσο φλέγον ζήτημα;

Μένοντας στα τεκταινόμενα του πρόσφατου Δ.Σ. θεωρώ ενδιαφέρουσα την απάντηση που έδωσε ο κ. Δήμαρχος στις ερωτήσεις του κ. Γιώργου Μαργέλη σχετικά με τους προς υπογειοποίηση κάδους. “Γιατί οι υπόγειοι κάδοι τοποθετήθηκαν στο κέντρο της πόλης, ενώ υπάρχει άλλος χώρος, χωρίς να δεσμεύονται θέσεις πάρκινγκ”  ήταν μια από τις ερωτήσεις.

Ο κ. Δήμαρχος απάντησε ότι αυτό έγινε για να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα με τους Ρομά. “Εκεί που τους βάλαμε έχει φως και κόσμο, όποτε είμαστε σίγουροι ότι δεν θα πάνε με φορτηγά να πάρουν τα υλικά που έχουν μέσα οι κάδοι.”, δήλωσε.

Απορία Νο1: Μόνο οι Ρομά κλέβουν;

Απορία Νο2: Δεν υπήρχε δημοτικός χώρος περιφραγμένος να τοποθετηθούν;

Κάποιες “κακές γλώσσες” λένε πως ο κ. Δήμαρχος επιβράβευσε, κατά κάποιο τρόπο, το νεαρό δημοτικό σύμβουλο κ. Πεντεσπίτη, για την σιωπηλή υποστήριξη του τελευταίου στο Δημοτικό Συμβούλιο, προβιβάζοντάς τον σε Γραμματέα του Σώματος.

Η στήλη πάντως συγχαίρει το νεαρό σύμβουλο ανεξάρτητα από το τι λένε οι “κακές γλώσσες”.

Παρά τις επιφυλάξεις αλλά και αντίθετες απόψεις της αντιπολίτευσης, η δημοτική αρχή αποφάσισε να δώσει το έργο της καταγραφής της ακίνητης περιουσίας σε ιδιώτες.

Όπως ανέφερε ο κ. Στραγαλινός, από τότε που έγιναν οι Δήμοι, δόθηκε η ευκαιρία στους καταπατητές να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να φτάσουμε στο σημείο που είμαστε σήμερα.

Αυτό, είναι μια μεγάλη αλήθεια. Επίσης μεγάλη αλήθεια είναι πως αν είχαμε μια φορά πρόβλημα με τους καποδιστριακούς Δήμους, τώρα, στην εποχή του “Καλλικράτη”, της Τρόικας και της φτώχειας, το πρόβλημα τείνει να γίνει πολλαπλάσιο.

Διερωτώμαι… Τόσο πολύ κοστίζουν αυτά τα στεφάνια που καταθέτουν οι επίσημοι την 25η Μαρτίου; Αλλιώς δεν εξηγείται αυτό που κυκλοφορεί, ότι υπάλληλοι του Δήμου, με εντολή να δράσουν στα… κρυφά, πήραν τα στεφάνια που κατέθεσαν οι μαθητές την Παρασκευή, για να κατατεθούν για δεύτερη φορά την Κυριακή! Χρειάζεται σχόλιο;;;

Φαίνεται πως κάποιοι τρέμουν στην ιδέα να έρθουν αντιμέτωποι με τους εξαγριωμένους φοιτητές της Λευκάδας. Οι τελευταίοι έχουν τις ενστάσεις τους σε ό,τι αφορά το νέο Τμήμα της Λευκάδας, αλλά είναι αυτός λόγος για να παραστεί η Αστυνομία στο τελευταίο Συμβούλιο; Αν και ούτε φοιτητής δεν πάτησε το πόδι του στην αίθουσα, κάποιοι “φύλαγαν τα νότα τους”… Ποιοι να είναι άραγε;;;

Για το τι κατάφερε και τι προσπάθειες έκανε ο καθένας για την ίδρυση του νέου ΤΕΙ στη Λευκάδα, πολλά λέγονται και οπωσδήποτε πολλές ανακρίβειες ακούγονται. Επιτέλους δεν μπορεί κανείς να αποδεχτεί την αλήθεια; “Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι”! Το τι πρόσφερε ο καθένας το ξέρει καλά ο κόσμος. Άλλωστε υπάρχουν και οι γραπτές αποδείξεις αλλά και οι ομολογίες! Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει τη σταθερή γραμμή του κ. Βεργίνη να παραμένει το ΤΕΙ με το ίδιο γνωστικό αντικείμενο; Και ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι με βάση τις δικές του προτάσεις δημιουργήθηκε το νέο τμήμα; Και οι φοιτητές το ξέρουν και η κοινωνία το αναγνωρίζει! Οι άλλοι, ας μείνουν με τη Διατροφή και τη Διαιτολόγια!