ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ κ. ΜΑΝΩΛΗ ΘΕΡΜΟΥ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔEΧΟΜΕΝΗ ΙΔΡΥΣΗ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

22/01/2018 15:22Views: 96

 

 

.

Ο  κ Μανώλης Θερμός  προέβη την παρακάτω δήλωση -παρέμβαση σχετικά με  ίδρυση τριτοβάθμιας  σχολής στην Λευκάδα :

«Η δημιουργία μιας σχολής τέτοιου επιπέδου θα προωθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την επιχειρηματικότητα διότι θα αναβαθμίσει το επίπεδο εκπαίδευσης,  εστιάζοντας κυρίως στην ανάπτυξη του επιχειρείν και εφόσον υλοποιηθούν και οι αμέτρητες δράσεις γύρω από το αντικείμενο  – όλοι γνωρίζουμε ποιες είναι δράσεις που υπάρχουν στο θαλάσσιο τουρισμό-.. Θα ενθαρρύνουν την επιχειρηματικότητα και θα παράξουν κίνητρα, για την έναρξη εγχειρημάτων. Έτσι γίνεται η ανάπτυξη σε ένα τόπο,  ιδιαίτερα όταν ο τόπος αυτός,  σου προσφέρει απλόχερα όλες τις προϋποθέσεις  για τον θαλάσσιο τουρισμό.

Πιστεύω, ακράδαντα ότι αυτό είναι το μέλλον της Λευκάδας, το έχω δηλώσει άλλωστε επανειλημμένα. Επειδή, κύριοι το βασικότερο εμπόδιο της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην χώρα μας σε σημαντικό βαθμό εκπορεύεται από την έλλειψη ενός γενικότερου πλαίσιου της εθνικής πολιτικής για την επιχειρηματικότητα αλλά και την αναποτελεσματικότητα από τις  διάφορες πολιτικές που έχουν εφαρμοσθεί, σε ότι αφορά τη φορολογία των νέων επιχειρήσεων, την γραφειοκρατία, τη δυσκολία στη χρηματοδότηση, τα υψηλά εμπόδια εισόδου στην αγορά αλλά και τη λειτουργία του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος όπως και η  μη αποτελεσματική  λειτουργία των δημόσιων  φορέων, που εποπτεύουν  την ίδρυση  νέων επιχειρήσεων . Ας το δούμε θετικά και ας πάμε όλοι μαζί  για την στην επίτευξη αυτού του στόχου».