ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

15/01/2014 15:25Views: 22

epimelitirio_lefkadas

 

 
Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό στα μέλη του ότι πρόκειται να πραγματοποιηθούν από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων σεμινάρια στη Λευκάδα το διάστημα από 24-26 Ιανουαρίου και 8-9 Φεβρουαρίου με θέμα την δ&iot a;άδοση της παραδοσιακής επτανησιακής διατροφής.

Ο στόχος του συγκεκριμένου Σεμιναρίου είναι η ιστορική αναδρομή της διατροφής στα Επτάνησα, η καταγραφή των παραδοσιακών συνταγών, οι σ&upsilon ;νεργασίες επιχειρησιακού τύπου με τοπικούς παραγωγούς και επιχειρηματίες για την υλοποίηση του προγράμματος με την παροχή σχετικών κινήτρων και η προώθηση των συγκεκριμένων προϊόντων που έ&c hi;ουν πολιτιστική υφή.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του συγκεκριμένου Σεμιναρίου προβλέπεται η δημιουργία σήματος «τοπικής παραδοσιακής κουζίνας» που θα αποδοθεί από σχετική Επιτροπ ή Ειδικών που θα συγκροτηθεί για αυτό το σκοπό, σε τοπικούς εστιάτορες και επαγγελματίες σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Λευκάδα, οι οποίοι αφού έχουν παρακολουθήσει τα σχετικά σεμινάρι&a lpha;, θα ακολουθούν τις παραδοσιακές συνταγές, χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα. 

Μία από τις βασικές προϋποθέσεις για την απονομή του συγκεκριμένου Σήματος θα είναι και η παρακολούθηση τ&ome ga;ν συγκεκριμένων Σεμιναρίων.

Στους εκπαιδευόμενους θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης επικυρωμένη από το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.
Η αίτηση συμμετοχής είναι αναρτημένη στον κεντρικό ιστότ οπο του Ιδρύματος, από όπου και μπορείτε να την κατεβάσετε:
αίτηση συμμετοχής στο σεμινάριο

Η κατάθεση των αιτήσεων συμμετοχής για το Νομό Λευκάδας γίνεται στη Γραμματεία του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων από 09:00έως 14:00 και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: gram_dep@teiion.gr. Για περισσότερες πληροφο& rho;ίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο: 26450-26160.

Για τη Διοικητική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Σωτήρης Σκιαδαρέσης