ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ

27/06/2014 10:52Views: 18

epimelitirio

 

 

Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό στα μέλη του ότι την Τετάρτη 25/6 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Επιμελητηρίου συνάντηση με στελέχη του ΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών).

Στην συνάντηση συμμετείχαν εκτός από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Σωτήρη Σκιαδαρέση, οι ερευνητές Γεωλόγοι, Dr Γρηγόρης Ρουσάκης και Dr Δημήτρης Σακελαρρίου, ενώ στην πρόσκληση του φορέα αντ&alph a;ποκρίθηκαν και παρευρέθηκαν ο νεοεκλεγείς Αντιπεριφερειάρχης, Θεόδωρος Χαλικιάς, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος, Κώστας Δρακονταειδής, και ο νεοεκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος, Κώστας Σέρβος, ενώ ο Βουλευτής, Θεόδωρος Σολδάτος δεν κατάφερε να παραστεί λόγω της συμμετοχής του στα θερινά τμήματα της Βουλής.

Τα θέματα που συζητήθηκαν σχετίζονταν αφενός μεν με το πρόβλημα της άμμου, αφετέρου δε με την κατασκευή υποθαλάσσιου πάρκου. Ως προς το θέμα της άμμου οι κύριοι Ρουσάκης και Σακελαρρίο&upsilon ; τόνισαν ότι οι απόψεις σχετικά με την κατασκευή λιμενικών έργων για την αντιμετώπιση του προβλήματος εκτός του ότι προϋποθέτουν χρονοβόρες διαδικασίες, απαιτούν παράλληλα και μεγάλα οικον&omic ron;μικά κόστη για την υλοποίηση τους, ενώ δεν πρέπει να δίνεται μικρή σημασία σε τυχόν προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν λόγω της παρέμβασης στο περιβάλλον. Οι γεωλόγοι υπογράμμισαν ότι η πλέον γρήγορη, αποτελεσματική και ανώδυνη για το περιβάλλον λύση του προβλήματος είναι κατά τη γνώμη τους η απλή μεταφορά και εναπόθεση της άμμου στα σημεία από τα οποία έχει απομακρυνθεί.

Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε αφορούσε την κατασκευή καταδυτικού πάρκου. Αναλύθηκαν οι προοπτικές για την δημιουργία του, οι πιθανοί τρόποι κατασκευής, καθώς και οι αδειοδοτήσει&sig maf; που απαιτούνται. Στο σημείο αυτό αξίζει να επισημανθεί ότι τόσο ο νέος Δήμαρχος όσο και ο νέος Αντιπεριφερειάρχης ήταν θετικοί στην προοπτική της κατασκευής καταδυτικού πάρκου και τονίστη&k appa;ε η θετική συμβολή που αυτό θα έχει στην αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος, όμως η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα προβλήματα που δημιουργεί το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο στην Ελ&lambd a;άδα, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε το πάρκο αυτό να κατασκευαστεί.
Τέλος, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί μια νέα συνάντηση με τους κυρίους Χαλικιά και Δρακονταειδή λίγο πριν την ανάληψη των καθηκόντων τους, ώστε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου να τους ενημ& epsilon;ρώσει διεξοδικά για τα θέματα που αφορούν το τουρισμό αλλά και τα προβλήματα που απασχολούν γενικότερα τους επαγγελματίες.
Για τη Διοικητική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Σωτήρης Σκιαδαρέσης