ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: ΔΤ Δράση Δημοτικού Κτηνιατρείου Λευκάδας

30/09/2013 12:12Views: 165

130920137922_resize

 

Το Δημοτικό Κτηνιατρείο Λευκάδας, το οποίο λειτουργεί σε συνεργασία του Δήμου Λευκάδας και του Σωματείου Ζωόφιλων Λευκάδας πραγματοποίησε από την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου μέχρι την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013 με την ευθύνη του επιστημονικά υπεύθυνου κτηνίατρου κ Τράκα Δημήτρη, 226 κτηνιατρικές πράξεις.

IMG_1029_resize

Αναλυτικά έγιναν:

1)    55 στειρώσεις , σε 13 σκυλιά και 42 γάτες.

2)    52 εμβολιασμοί,σε 26 γάτες και 26 σκυλιά

3)    93 ηλεκτρονικές ταυτοποιήσεις (microchip), σε σκυλιά και γάτες

4)    26 αιμοληψίες σκύλων, το αίμα των οποίων φυγοκεντρίστηκε στο δημοτικό κτηνιατρείο και απεστάλη μέσω της περιφέρειας στην Αθήνα.

Το κτηνιατρείο ήταν ανοιχτό καθημερινά, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Το Σωματείο Ζωόφιλων είχε την ευθύνη και την περισυλλογή των ζώων βάσει σχεδιασμού που είχε προηγηθεί.

120920137904_resize

Τα σκυλιά ήταν κυρίως από την ευρύτερη περιοχή της Λευκάδας (Καρυώτες, κέντρο, Αγ. Γιάννη κλπ), αλλά και από Τσουκαλάδες, Βασιλική, Κάβαλο και αλλού.

 

Οι περισσότερες γάτες ήταν από Βασιλική και την πόλη της Λευκάδας. Όλα τα ζώα αποπαρασιτώθηκαν από ψύλλους και τσιμπούρια.

IMG_1054_resize

Ο κτηνίατρος κ. Τράκας Δημήτρης με την βοήθεια των εθελοντών του Σωματείου πραγματοποίησε κυρίως στο Κέντρο της πόλης επιτόπου εμβολιασμούς, αιμοληψίες και ηλεκτρονικές σημάνσεις σε αδέσποτα σκυλιά τα οποία θα στειρωθούν στην επόμενη επίσκεψη του. Επίσης επισκέφτηκαν τα χωριά Λαζαράτα και Ασπρογερακάτα.

IMG_1021_resize

Στην πόλη της Λευκάδας, επικεντρώθηκε η προσοχή στα σκυλιά που περιφέρονται στην αγορά και στην μαρίνα. Ιδιαίτερη επίσκεψη έγινε στον καταυλισμό των ρομά, όπου εμβολιάστηκαν και σημάνθηκαν σκυλιά.

 

Για κάθε ζώο, δημιουργείται  καρτέλλα  στο υπό διαμόρφωση αρχείο του Δήμου. Προσεχώς θα δημιουργηθεί ηλεκτρονικό αρχείο στην ιστοσελίδα του Δήμου με τα προς υιοθέτηση σκυλιά.

 

Η επόμενη επίσκεψη του κτηνίατρου προσδιορίζεται για τον προσεχή Νοέμβριο.

 

Όποιος επιθυμεί να προσφέρει εθελοντική εργασία κατά τις ημέρες λειτουργίας του δημοτικού κτηνιατρείου (μεταφορά ζώων, καθάρισμα, εξωτερικές δουλειές κλπ), καθώς και για κάθε άλλη πληροφορία, επικοινωνήστε με τον Δήμο Λευκάδας στα τηλέφωνα 2645360500.