Τελέσθηκε η πρωτοχριστιανική Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου και στη Λευκάδα

27/10/2015 12:59Views: 227

agiou iakwboy leitourgia (1)    agiou iakwboy leitourgia (2)

 

 

 

Το πρωί της περασμένης Παρασκευής, 23 Οκτωβρίου 2015 στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Λευκάδος και με τη συμμετοχή πολλών κληρικών και λαϊκών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος τέλεσε κατά την αρχαία τάξη της Εκκλησίας μας τη Θεία Λειτουργία που επιγράφεται στο όνομα του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, πρώτου Επισκόπου Ιεροσολύμων.

Οι πιστοί που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να βιώσουν στιγμές πρωτοχριστιανικής κατάνυξης και το κλίμα της εν Χριστώ αγάπης και ενότητας όλων των μελών της Εκκλησίας, με επικεφαλής τον Επίσκοπό τους, περιστοιχούμενο από τους πρεσβυτέρους και τους διακόνους. Οι περισσότεροι είχαν ετοιμασθεί και κοινώνησαν των αχράντων Μυστηρίων, ξεχωριστά το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου, όπως γινόταν στην πρώτη Εκκλησία και όπως κοινωνούν μέχρι σήμερα οι κληρικοί. Είδαν από κοντά τα τελούμενα στη Θεία Λειτουργία, καθώς η Αγία Τράπεζα με το αντιμήνσιο τοποθετείται στον κυρίως Ναό και μπόρεσαν να μυηθούν ασφαλώς καλύτερα στο «Μυστήριο των Μυστηρίων», τη Θεία Ευχαριστία.

Μπορεί κανείς να δει κανείς τη Θ. Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου, βιντεοσκοπημένη αφιλοκερδώς από τον ακούραστο κ. Αθανάσιο Κατωπόδη, στο σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=_RMCEBsq0XE&list=PLdwwR36F8rKnvULHWSjgIt0ae4AYDplQg

(Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως)

 

 

agiou iakwboy leitourgia (3)  agiou iakwboy leitourgia

agiou iakwboy leitourgia (11) agiou iakwboy leitourgia (10)

agiou iakwboy leitourgia (9) agiou iakwboy leitourgia (8)

agiou iakwboy leitourgia (7) agiou iakwboy leitourgia (6)

agiou iakwboy leitourgia (5) agiou iakwboy leitourgia (4)

 

agiou iakwboy leitourgia (3)  agiou iakwboy leitourgia (2)

 

agiou iakwboy leitourgia (1) agiou iakwboy leitourgia